Expertisecentrum Euthanasie in nieuwe stijl

  • door Sjors Bleeker

Een op het eerste gezicht kleine verandering: van Levenseindekliniek naar Expertisecentrum Euthanasie. Maar het is meer dan alleen een nieuwe naam. Het is ook een nieuw logo, nieuwe huisstijl, nieuw drukwerk en nieuwe belettering. Een mooie opdracht waarbij Revon en Quantes samen opgetrokken zijn om de klant het beste resultaat te leveren.

De Levenseindekliniek is in 2012 opgericht als een tijdelijk project. Ze begeleiden (huis)artsen die euthanasie verlenen en nemen euthanasietrajecten over. Met de naamswijziging creëert de organisatie meer duidelijkheid over de aard van de werkzaamheden. Expertisecentrum Euthanasie is een medische instelling die niet meer weg te denken is in de euthanasiezorg in Nederland. Van een tijdelijk project is inmiddels ook al lang geen sprake meer.

 

De dag dat de nieuwe naam en logo gepresenteerd werden, was ook de dag dat het oude drukwerk vervangen moest worden. Oud drukwerk eruit, nieuw drukwerk erin. Met briefpapier, flyers en folders, infobladen en 43.250 (!) visitekaartjes is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Ook giveaways als USB-sticks, pennen en Doppers dienden voorzien te worden van nieuw logo. Een flinke klus waarbij goede planning essentieel is. Want een nieuwe huisstijl presenteer je goed, of helemaal niet.

 

Met vervanging van het portaalbord, raambelettering, parkeer- en gevelborden op beide locaties hebben we Den Haag én Utrecht in de nieuwe jas gestoken. Het aanbrengen van de nieuwe belettering kon ook niet eerder dan de introductiedag verzorgd worden. Maar een klant laat je ook geen week zonder aankleding van zijn pand zitten. En zo hebben we verwijderen én monteren direct na elkaar uitgevoerd.

 

Is de coördinatie van drukwerk en giveaways vanuit Quantes geregeld, alle signing hebben we vanuit Revon met de klant afgestemd. Zo kunnen we ieders expertise optimaal benutten en de klant maximaal ontzorgen. En met vestigingen in Rijswijk en Woerden is [the] Qroup de ideale partner om beide kantoren van Expertisecentrum Euthanasie te bedienen. Het resultaat? Te zien bij onder andere het NOS Journaal! Maar we hebben ook foto’s. Met dank aan Martijn Beekman.

 

 

 

Ook interessant

Het geheim van Google

Meer nieuwe klanten, meer omzet, meer groei. Is dat niet de wens van iedere ondernemer? Bovenaan in Google is hierbij hét startpunt. In de huidige economie is Google namelijk niet…

Kersthit

Heb je al bedacht op welke manier jij gaat opvallen met je kerstgroet? Wees uniek! Denk out of the box. Wat past bij jouw organisatie, hoe breng je jouw merk…

WONDR Experience Amsterdam belettering logo

WONDR Experience

De kans is groot dat je er al over hebt gehoord: WONDR Experience. Dé Instagram speeltuin in Amsterdam. Met 15 interactieve ruimtes als de Marshmallow Pool, Confetti Shower en Karaoke…